YOGA &
MEDITIMI

Praktikat e meditimit të Paramahamsa Vishwananda përqendrojnë vëmendjen dhe veprimet tona në hyjnoren brenda nesh. Përmes praktikës së sinqertë, ju mund të hyni në heshtjen që është e lirë nga mendja dhe të fokusoheni në zemrën tuaj ku realizohet Dashuria Hyjnore.

‘Duke kontrolluar të gjitha shqisat, njeriu duhet të qëndrojë në gjendjen e meditimit, duke pasur Mua (Krishna) si qëllimin suprem.’

Bhagavad Gita

BASHKIMI ME HYJNOREN

Sa më shumë që e drejtojmë vëmendjen tonë drejt diçkaje, aq më shumë pajtohemi me të. Përdorimi i Zotit si pikë qendrore e yogës dhe meditimit tonë na ndihmon të zbulojmë hyjninë tonë të brendshme. Për shkak se lidhja hyjnore është qëllimi i vërtetë i yogas.

Në rrugën e jetesës bhakti, yoga dhe meditimi ndihmojnë në mbështetjen e trupit tuaj dhe trajnojnë mendjen tuaj për t’ju përgatitur për të marrë dhe mbështetur realizimin e qëndrueshëm. Paramahamsa Vishwananda mëson forma të ndryshme meditimi të përgatitura për t’ju ndihmuar të përqendroheni te Zoti dhe Dashuria e Tij.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga është absolutisht unike. Sado që teknikat qetësojnë mendjen, qëllimi shpirtëror është të zgjojë shpirtin në marrëdhënien e tij të përjetshme me Zotin duke kultivuar forma të ndryshme të bhakti: dashuri dhe përkushtim.

Ndërsa praktika juaj thellohet, cilësitë hyjnore fillojnë të shfaqen natyrshëm: paqe, vetëkontroll, forcë, mençuri, përulësi, dhembshuri, gjallëri dhe më shumë.

Përmes hirit të Inicimit Shaktipat, teknikat janë mjaft të thjeshta për fillestarët për të mësuar, por mjaft të fuqishme për të çuar edhe medituesit më të përparuar në lartësi të reja të lidhjes hyjnore.

THIRRJA E OM

OM Chanting është një praktikë në grup që përdor fuqinë transformuese të OM për të aktivizuar potencialin e vetë-shërimit të pjesëmarrësve. Përveç përfitimeve personale që marrim, Thirrja e OM mund të jetë gjithashtu një shërbim për njerëzimin.

Valët vibruese të krijuara nga praktika OM Chanting përhapën në një rreze prej 2 kilometrash, duke krijuar një mjedis harmonik, paqësor dhe një unitet midis njerëzve dhe natyrës. OM vazhdon të rezonojë në trupat e pjesëmarrësve përtej rrethit, duke i lejuar ata të ndajnë vibrimet e mira kudo që shkojnë.

BABAJI PËRSHËNDETJA E DIELLIT

Babaji Surya Namaskar është një meditim lëvizës i cili feston hyjninë e tempullit të trupit të njeriut. Kjo praktikë e thjeshtë, por e fuqishme, asana (qëndrimi) zgjat më pak se 15 minuta në ditë dhe sjell dritë dhe gjallëri në tërë qenien tuaj.

Ndërsa praktika juaj e përditshme zë rrënjë në thelbin e trupit tuaj, të menduarit qetësohet, dhe lëvizjet tuaja bëhen një shprehje e butë dhe e ndërgjegjshme e forcës suaj të brendshme.

Kur praktika bëhet me dashuri dhe vetëdije, çdo sjellje bëhet një lutje mirënjohjeje për vetë jetën. Vini në lëvizje devocionin tuaj.

PROJEKTI MANTRA

Të këndosh emrat hyjnorë është një nga praktikat më të lehta të meditimit që mund të bësh. Është veçanërisht domethënëse kur e ktheni çdo përsëritje në një lutje të përzemërt. Megjithëse ne dukje është shumë e thjeshtë, mund t’ju çojë ju deri tek Zoti!

Të gjithë mund ta bëjnë, në çdo kohë dhe kudo, madje edhe fëmijët. Është e përkryer për fillestarët që duan një mjet të thjeshtë dhe efektiv për të qetësuar mendjen dhe për të hapur zemrën.

Projekti Mantra është një program falas i krijuar për t’ju ndihmuar të vendosni dhe gradualisht të ndërtoni një praktikë të përditshme të këndimit pas ‘sfidës’ 40 ditore.

EKSPERIENCË MEDITIMI

Uluni dhe relaksohuni. Në këtë video, Aksharananda, një nga Mësuesit tanë të Yogës dhe Meditimit, shpjegon shkurtimisht se çfarë është meditimi dhe si mund t’ju ndihmojë të afroheni me Zotin. Ai gjithashtu ju udhëzon përmes dy meditimesh të shkurtra, në mënyrë që ta provoni vetë.