ARTI SHPIRTEROR

Paramahamsa Vishwananda na inkurajon të drejtojmë dëshirën tonë natyrale për kënaqësi shqisore në shërbim të Zotit. Dallimi i Zotit në mënyrë kreative me ngjyra, muzikë dhe lëvizje ju lejon të shijoni spektrin e plotë të bukurisë hyjnore.

‘Për ata që janë vazhdimisht të angazhuar me Mua, dhe të cilët më adhurojnë me Shumë Dashuri, Unë u jap atyre realizimin me të cilin ata mund të vijnë tek Unë.’

Bhagavad Gita

SHËRBIM TË LUMTUR DHE TË NDJERË TË HYJNORES

Përvojat tona ndikohen nga shqisat tona. Të pa kontrolluara, ato mund të na kthejnë në një skllav për kënaqësitë e kësaj bote. Kanalizimi i shqisave drejt Hyjnores na lejon të arrijmë lumturinë më të lartë dhe bashkësinë me dashuri me Zotin.

Të jetosh bhakti përmes arteve devocionale ju lejon të shprehni qenien tuaj të vërtetë dhe të shijoni shkëlqimin e Marrëdhënies tuaj me Zotin. Arti manifeston bukurinë hyjnore.

Qoftë muzikë, këndim, pikturë, vallëzimi ose aktrimi, me mendësinë e duhur- me dashuri dhe përkushtim – ju mund t’i ktheni aktivitetet tuaja të preferuara si ofrim për Hyjnoren.

GJENI VETEN TEK MUZIKA

Kur ne këndojmë dhe kërcejmë, jo për kënaqësinë tonë, por për kënaqësinë e Zotit tonë të Dashur, e zakonshmja shndërrohet në Hyjnore. Ndërsa pastërtia e dashurisë fillon të rrjedhë, të menduarit ndalet, dhe vetëm ekzistenca mbetet. Asgjë tjetër nuk ekziston përveç jush dhe të Dashurit tuaj.

Ashtu si një që i do serenatat, Zoti përgjigjet kur ju këndoni Emrin e Tij nga zemra juaj. Për fat të mirë, përgjigja e Tij nuk ka të bëjë aspak me cilësinë e zërit tuaj – gjithçka që ka rëndësi është sinqeriteti i thirrjes suaj. Shijoni ëmbëlsinë e dashurisë.

KIRTAN – MUZIKA PËR SHPIRTIN

Përjetoni ëmbëlsinë e të kënduarit të Emrit të Zotit. Aaradhakananda, Drejtuesi i Bhakti Marga Musik, shpjegon vlerën e thellë të kësaj praktike të thjeshtë. Ai gjithashtu do të japë një mini-praktikë se si ta përdorni zërin tuaj si një instrument dhe t’ju çojë nëpër dy kirtanë të thjeshtë.

KIRTAN ME MJESHTRIN

Në marrëdhëniet midis të Dashuruarit dhe të Dashurit, ekziston vetëm një përvojë, vetëm një motivim dhe vetëm një realitet – Vetëm Dashuria. Angazhohuni, këndoni, duartrokitni, kërceni. Lëreni veten të lirë.

ARTE SPIRITUALE

Meditimi është një gjendje supreme e fokusit që an-gazhon tërë qenien tonë. Le ti lejojmë vetes që të zhytemi plotësisht në vizatimin ose ngjyrosjen e një Forme Hyjnore, pushton shqisat, duke i tërhequr ato nga bota për ti përqëndruar në Hyjnoren.

Kur subjekti i artit tuaj është një Formë Hyjnore, Zoti ju tërheq vëmendjen dhe ju drejton më pranë Tij. Kjo lidhje thellohet edhe më shumë kur punoni me një pjesë me kalimin e kohës, ose punoni me të njëjtën formë pa pushim. Sa më shumë kohë të kaloni duke u përqendruar në një imazh të Hyjnores, aq më lehtë është të vizualizosh gjatë meditimit. Pikturoni Hyjnoren në qenie.

CREATE DEVOTIONAL ART

Dakshini, Head of Bhakti Marga Art, will introduce you into the ancient spiritual practice of creating devotional art. She will also lead you into a short meditation to help you begin to explore and manifest the beauty Divine Mother Herself by colouring an image of Her in the form of Maha-Lakshmi.